Bredspektrig idrottsforskning

fredag 23 januari 2009

Ett nytt forskningscentrum för kvinnlig idrott, World Village of Women Sports, kommer att byggas i Malmö. 2012 ska det stå klart. Men satsningen har inspirerat till fler forskningscentra!

Första spadtaget till World Village of Women Sports kommer att tas 2010 och bygget beräknas vara klart år 2012. Men satsningen har inspirerat även andra grupper i samhällets regnbågsspektrum.

–Vi håller just på att ragga sponsorer för ett World Village of Gay Sports, och det har inte varit svårt, berättar Jana Bertilsdotter, aktiv i RFSL Malmö.

Även männen är på hugget. Föreningen Engagerade Pappor har inlett en kampanj som syftar till att skapa ett World Village of Active Fathers Sports.

–Det var dags att skapa en samlingplats för oss pappor som tar ansvar, säger Erling Ranck till Akademi X. Jag tror det behövs en hel del forskning kring vårt idrottande.

Papporna planerar också särskilda daghemslokaler i anslutning till anläggningen.

Vilka sporter eller företeelser man ska forska kring är i skrivande stund inte klart. Föreslagna studieobjekt är amerikansk fotboll/benskörhet och långa transporter i samband med bortamatch.

0 kommentarer:

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP